Inte som alla andra

2010-02-28 | 15:22:37 | Kategori: Natur

Jag letade runt bland mina foton och fann denna, en bild som jag tycker är väldigt intressant. Jag och min moster och morbror var ute och gick när vi helt plötsligt hittade vita mjölkörter! Hela kalhygget var annars täckt med rosa, men så, på ett litet ställe, växte det av någon anledning vita. De var inte många, men de fanns där.

Det var nog den här dagen (innan vi fann de vita mjölkörterna) som jag skulle fota de rosa, och jag plötsligt hörde ett väsande ljud. Jag tittade ner och där slingrade sig en liten, liten huggormbebis förbi min fot. Jag sänkte genast kameran, och gjorde mig beredd att fota... men sedan insåg jag att det kanske inte är så smart att följa efter en uppretad huggorm, så jag lät den vara. Sorry, men inget foto på den!

Här kommer mjölkörtbilden i alla fall!


Allt klär en skönhet

2010-02-27 | 17:00:02 | Kategori: Övrigt

Ett nytt ordspråk som jag lärde mig i freddags, och alla människor är ju vackra på något sätt, så allt borde klä alla... sedan ser ju olika personer på det på olika sätt. Något jag tycker är snyggt kan någon annan tycka är fult.

Okej, det där kändes flummigt, så blir det alltid när jag försöker vara lite filosofisk. Min syrra köpte i alla fall en jättefinklänning idag som jag blev tvungen att fota. Klänningen gjorde sig bra på kort, tycker jag, och jag har fått en idé till ett porträttfoto. Mohahahaha!


På bilden: Sofi


Flygplan

2010-02-26 | 15:56:25 | Kategori: Övrigt
Jag kom att tänka på att någon kanske blev nyfiken på hur planet såg ut, och hur det var att vara uppe i luften, så jag tänkte bjuda på två till bilder. Jag är inte haj på att fota fordon, och ännu svårare var det att fota uppe i luften, men det blev ju hyfsat i alla fall :)

 
Det söta proppellerplanet!

 
Undebar utsikt från ovan som var svår att fånga på bild!

I vägens slut

2010-02-26 | 09:25:11 | Kategori: Övrigt


Fotat vid ett flygfält. Det var i somras när jag väntade på att få åka i ett litet flygplan. Det var jättekul, kändes som att åka i en flygande bil! :D

Vad hittar man i skogen?

2010-02-24 | 17:41:45 | Kategori: Porträtt

Svar: Massa mygg som törstar efter ens blod, massa träd, mossa och stenar... och... ja, ibland, fyra frusna tjejer med en kamera!

Mina tremeningar var på besök och vi ville ta ett tufft foto, så Ellen tog fram sin gigantiska sminkväska och omvandlade oss alla. Sedan begav vi oss ut i skogen på kvällen. Det var kallt och myggigt som bara den! Eftersom jag också var med på bilden var jag tvungen att springa fram och tillbaka mellan syrran och tremeningar och kameran. Jag trivs bäst bakom kameran, inte framför, men det var kul att vara med! Vi hade väldigt roligt när vi tog fotot (haha, trots de allvarliga minerna på bilden)!Smink och frysirer: Ellen
Foto och redigering: Tove
På bilden: Sissel och Tove (stående) Ellen och Sofi (sittande)  


The sky, the dawn and the sun

2010-02-21 | 21:30:08 | Kategori: Porträtt


På bilden: Sofi

Det här är nog en av mina absoluta favoritlåtar. Jag måste bara dela med mig av den! Jag lyssnar på lite allt möjligt, men speciellt sådan här musik älskar jag! Fiolen och de fina rösterna! Mysig musik att lyssna på när jag skriver eller fotar :)

Klicka här ---> http://www.youtube.com/watch?v=lQN9gr-Hb_Q om ni vill höra låten.

Spöken

2010-02-19 | 17:00:10 | Kategori: AllmäntNågon som tror på spöken? Jag gör inte det men tycker det är kul att fantisera. Bilden redigerade jag till en spökhistoria (texten under bilden) som jag skrev för ett ganska bra tag sedan. Från början var bilden bara ett vanligt foto av min kompis Patrice som gömde sig bakom höstlöven. Det är väldigt stort skillnad på orginalet och den redigerade som ni ser nu.

Även denna bild är fotad med min gamla digetalkamera. 

Blåa blåbär

2010-02-16 | 18:44:00 | Kategori: Natur


Bara för att man har en systemkamera i handen behöver inte det betyda att man blir en bra fotograf. Bara för att man har en digetalkamera behöver det inte betyda att man är en dålig fotograf. Det är ett måtto som jag lever efter, även om jag nu för tiden blivit bortskämd med min systemkamera. Självklart finns det mycket mer finesser med systemkameror, och det är "lättare" att få till finare bilder, och bilderna blir skarpare och så vidare och så vidare. Men jag har upplevt tillfällen då människor tror att de ska bli bra på att fota bara för att de har en systemkamera, och det stämmer verkligen inte. Det jag menar är att det inte sitter i kameran, utan i själen och ens bildsinne. Är man en bra fotograf ska det inte spela någon roll vad man har för kamera i handen, man ska kunna göra underverk i alla fall. Det är så enligt mig i alla fall. Jag önskar att jag nu för tiden kunde ta en digetalkamera i handen utan att muttra, för det har jag svår för, faktiskt. Men det går bevisligen att fota fina bilder med vanliga, enkla digetalkameror! Har man tålamod så! Tålamod är nyckeln till det mesta, enligt min mening.

Jag har skrivit om min gamla, både hatade och älskade, digetalkamera tidigare. Nu tänker jag ta upp den igen. Bilden på blåbären är, som ni kanske redan listat ut, fotad med den. Jag själv tycker om denna bild väldigt mycket. Jag lyckades få skärpan på ett blåbär i centrum av bilden. Man kommer riktigt nära. Jag lägger märke till saker på blåbäret som jag inte tänkte på innan, det vackra lilla mönstret vid "knoppen" (eller vad man nu ska kalla det?). Hade min systemkamera kunnat göra just denna bild bättre? Troligen inte...

Bilden är helt oredigerad. 

Månen

2010-02-14 | 12:12:58 | Kategori: Natur

Jag kom på att jag i ett av mina tidigare inlägg skrivit att jag skulle visa en bild som jag fotat på månen, så här kommer bilden! Jag tycker inte den är så jättefin, jag är mest bara nöjd över att jag lyckades fota månen. Jag ska gå ut och göra det bättre någon kväll. Det är synd att ni som läser inte kan se den i stort format, då ser bilden bättre ut.


Den står ensam, men den lever

2010-02-10 | 17:50:47 | Kategori: Natur
Jag fotar ju mest natur, och på sommaren... så här kommern ännu en bild, fotad i somras. Jag har inte så mycket tid till att fota nu för tiden eftersom min familj håller på att flytta. Jag har också blivit av med photoshop på min dator, så nu kan jag inte redigera bilder heller, även om jag inte redigerar så många av mina bilder, men jag har börjat göra det allt mer på sistone. Det är enkelt att beskära bilder och ändra färgtoner. Jag har helt enkelt förälskat mig i photoshop. Det går att göra så otroligt mycket med bilderna!

I alla fall, den här bilden tycker jag är mysig. Jag har den faktiskt som skrivbordsbakgrund just nu :)

Bilden är redigerad.


  

Ljuset har slocknat

2010-02-09 | 13:06:00 | Kategori: Övrigt
Jag tänkte bjuda på en lite mer stämningsfull bild. Vad jag tänkte när jag fotade och redigerade den? Hm... jag tänkte 1800-tal och... ett brev som någon tänkt skriva, men ännu har inte den personen fått ner orden på pappret. Ja, det kanske låter lite konstigt, men så tänkte jag.


Mountain and the clouds

2010-02-06 | 11:03:58 | Kategori: Natur
Tänkte bara bjuda på två bilder som är lite mer vinter. Jag fotade dem förra året när min familj campade i Borgafjäll. Jag hade med mig kameran när jag åkte slalom och passade på att fota bergen.
Ett öga

2010-02-04 | 18:27:08 | Kategori: Övrigt


En hastigt fotad bild och som hastigast redigerad. Det är mitt eget öga och jag tycker inte det ser ett dugg fint ut på bilden, haha! Jag tycker det bara ser läskigt ut... men det är meningen, så som jag tänkt i alla fall.

Siluetter mot himlen

2010-02-01 | 14:20:34 | Kategori: Natur


Jag tycker om att fota siluetter. Jag tycker om när bilder blir lite mystiska. Den här är fotad på hösten, det var iskallt den dagen och mina händer höll på att förfrysa. Jag skulle prova mitt nya objektiv och fotade en del bra bilder. Jag lyckades fota månen! Det kunde jag aldrig göra med mitt tidigare objektiv! (Bilden på månen kanske kommer senare) Jag ska nog ut någon stjärnklar kväll och prova ta ännu bättre bilder, det är så häftigt att man till och med kan se kratrarna på bilderna! 

På bilden: Moa