Sov du lilla videung...

2010-01-30 | 10:36:38 | Kategori: Natur
... än så är det vinter.


Sommar

2010-01-27 | 20:35:54 | Kategori: Natur
Jag längtar till sommaren!

Bilderna är tagna i området där vår sommarstuga är, en underbar plats!


På äventyr!

2010-01-26 | 22:07:54 | Kategori: Djur
Nu tänkte jag bjuda på en kul bild som jag gillar. Det är min råtta Russin som är ute på gräsmattan och springer, jag hade kameran med mig och tog några bilder, men de flesta blev suddiga eftersom hon aldrig är still. Jag vet inte om själva bilden är fin, det är väl motivet, alltså lilla Russin, som gör det. Jag tycker att hon ser ivrig ut på att få utforska världen ^^

 

Ny design

2010-01-25 | 17:59:52 | Kategori: Bloggdesign
Det är riktigt bra med besöksdagar på skolor. Nu när jag måste stanna på skolan och vara trevlig mot alla nior som kommer på besök får jag massa med tid till att göra saker, t.ex. ny design på bloggen som Gabriella hjälpte mig med. Vad tycks? ;)

Jump, take a leap of faith

2010-01-23 | 18:19:49 | Kategori: Djur


Nu bjuder jag på en till bild på en fågel som jag fotat. Jag älskar att fota fåglar! Haha, jag vet inte hur många gånger jag har skrivit att jag älskar att fota olika saker, men ni ska veta att jag älskar att fota många saker, fåglar räknas med där!

Det är en trut på bilden och den är fotad sommaren 2008 på Skansen. Jag såg genast min chans när truten satt på ett tak. Detta är nämligen fotat med min gamla, enkla digetalkamera. Det här var ett sådant där udda tillfälle då den hade en bra dag och ville göra som jag ville. I alla fall, därför som jag såg min chans var för att truten var väldigt nära. Med min digetalkamera kan man nämligen i princip inte zooma något alls utan att det blir kornigt, så att fota fåglar var ju bara att glömma! Men denna trut var i perfekt läge, och jag såg en bild framför mig: fågeln, med utsräckta vingar, lyfter från taket... Ja, jag stod och väntade tills den skulle flyga iväg, och jag visste att jag bara hade en ENDA chans. Jag måste få min tröga digetalkamera att trycka av på precis rätt tidpunkt!
Min familj började bli otåliga och ropade åt mig att komma. Men envis som jag är stod jag kvar och vågade inte släppa blicken från truten.
Den lyfte till slut och jag knäppte av, och det var i precis rätt tidpunkt! Jag hoppade av glädje efter att jag fotat bilden, det är sant xD Nu, senare, är jag bara sådär nöjd med bilden. Jag har redigerat den lite för att göra den skarpare och med lite mer färg, och jag har klippt bort taket som kom med på bilden. Det sorliga är att den också är smått kornig, eftersom min gamla digetalkamera inte var så... bra, som sagt. Men visst är det en ändå en häftig bild? Truten som breder ut sina vingar!

Nobody's home

2010-01-20 | 18:29:30 | Kategori: Porträtt
En bild som jag fotade förra våren, tycker att den passar bra till låttexten över! Låtar ger mig ofta insperation till saker, och det är inte bara inom foto. Någon som har förslag till en bra låttext som man skulle kunna göra ett foto av? ^^ Skriv gärna!

För de som vill lyssna på denna låt finns den på denna länk
-->
 http://www.youtube.com/watch?v=Kmua21se4IU&translated=1

På bilden: Patrice ^^

Jag fångade en ren en dag...

2010-01-16 | 22:16:58 | Kategori: Djur
men renen gled ur näven, men lika glad för det är jag, men gladast är nog renen!Som jag kanske skrivit tidigare här i bloggen, så tycker jag särskilt mycket om att fota djur. Men samtidigt är det ju också något av det svåraste! De är ju aldrig stilla!

Vi satt i baksätet på bilen, på väg hem från farmor och farfar, och jag sken upp av glädje och extas när jag fick syn på renarna vid vägkanten. Jag hade min kära kamera brevid mig och såg genast min chans att få till ett bra foto. Jag tycker renar är jättefina djur och skulle gärna vilja fånga dem på bild!

Som vissa kanske vet... blir jag väldigt tjurig när det gäller ett fototillfälle. Som hastigast och med fumliga fingrar drog jag fram kameran och slet av linslocket, samtidigt som jag ropade åt pappa att stanna bilen. Stackars pappa hade inget annat val och han saktade ned. Jag fotade som en galning. Inte förrän efteråt upptäckte jag att jag haft fel inställning på kameran när jag fotat, men det lyckades ju med en bild i alla fall. Eller hur? ;)

Klotter och ett paraply

2010-01-13 | 22:44:48 | Kategori: Övrigt
Något av det roligaste jag vet är att leka i photoshop. På bara ett halvår har jag lärt mig massa nya saker i det underbara programmet tack vare att jag går en fotokurs på min inriktning på gymnasiet! :D Här är en bild som jag tycker är härlig, men jag måste understryka att jag inte har fotat allt på bilden! Flickan med paraplyet är jag och det är min kompis Patrice som fotat den bilden! ;) Bakgrunden med klotterväggen har jag fotat. Sedan har jag redigerat ihop dessa bilder.


I huvudet på en överarbetad samelev

2010-01-10 | 10:26:19 | Kategori: Porträtt
En tokig film som jag och en kompis gjorde i skolan till ett fotoarbete. Vi har fotat över 300 bilder och sedan lagt ihop dem så att det blir som en hackig film. Enjoy! ^^  Klicka här --> http://www.youtube.com/watch?v=C7jH6sB_1LA  för att se filmen!Mer snö

2010-01-08 | 12:58:11 | Kategori: Natur

Var ute och fotade igår, men jag blev inte så jättenöjd. Det känns som om något saknas. Jag behöver insperation!

 


Gott nytt år!

2010-01-01 | 22:12:23 | Kategori: Allmänt


Gott nytt år!

Därför som jag lägger upp just denna bild är för att jag ville ta med något av det roligaste som jag gjort i år... men det var INTE att åka den där! Nej, jag är för feg, men det var väldigt kul att fota den medan min kusin och syster åkte (längst ut till vänster, de som håller upp händerna). Jag åkte bergochdalbana istället, och det var väldigt kul! :D En skräckblandad förtjusning minsann! Det jag nog vill säga med bilden sammanfattningsvis är att något av det roligaste jag gjort år 2009 var att träffa min kusin och att åka till Gröna Lund!