Svar

2010-09-22 | 22:16:10 | Kategori: Allmänt
Normalt brukar jag bara skriva om foton här på bloggen, men min kompis ville att jag skulle svara på dessa frågor ^^

* Favoritlukter: Caspers päls, choklad, lukten på stugan, vårdoft
* Favoritfärg: Blåååååååå
* Favoritkänsla: Lycka
* Favoritväder: Soligt och molnfritt… och inte FÖR varmt (över 25 grader varmt och jag blir som ett dött djur i öknen xD).
* Favoritögonblick: Vad i hela friden, jag har tusen favoritögonblick, kan inte VÄLJA! Men ett är bland annat när jag skrattade så mycket att jag började gråta.
* Favoritord: Choklaaaad… men jag har ju många andra ord som jag gillar!
* Favoritlåt: The sky, the dawn and the sun med Celtic Woman <3
* Favoritfilm: Jag har ingen favoritfilm än, även om jag ser väldigt mycket på film. Jag tycker dock att Avtar är en superbra film!
* Favoritfrukt: Kiwi… eller är det en frukt?
* Favoritscen i film: Nja… har nog ingen favoritscen, men en scen som jag tycker mycket om som jag kan komma på just nu är från Avtar då Neytiri blir väldigt arg och skriker åt Jake att hålla sig borta. Jag tycker att det är en så stark scen.
* Favoritresemål: Galapagosöarna, Sydafrika… eller, varför inte Gotland? Det är nog ändå Gotland ^^ Det är så fint där :3
* Favoritårstid: Sommar!
* Favoritbok: Eragon… tror jag, men jag har nog ingen direkt favoritbok heller än, men jag har läst flera böcker som jag tycker mycket om… Rebeckas bok bland annat ;P
* Favoritmat: Tacos!
* Favoritdryck: Cola, mohahahaha!
*Vilka ska göra denna lista? Gabriella, Ida, Anna, Rebecka ^^


Foto från Gotland förra året


Redigering. Okej eller inte okej?

2010-09-21 | 19:49:49 | Kategori: Porträtt
Hm... en mycket bra fråga. Jag tycker att det är väldigt kul att redigera bilder eftersom man kan förstärka färgen och känslan i dem, men samtidigt var det ju inte så bilden såg ut efter den togs... Ändå har jag hört att en bild inte kan räknas som konst om den inte är redigerad, håller man med eller inte? 

Själv tycker jag att de allra bästa bilderna är de som man lyckats fota, och som sedan blir perfekta utan redigering. Men det är svårt. Samtidigt tycker jag också att man kan göra otroligt häftiga bilder med redigering. En scen kanske såg perfekt ut för mitt öga, men när jag fotade kunde inte kameran fånga upp det där underbara ljuset i solnedgången. Då kan man efteråt redigera bilden så att det blir "rätt". 

Något som jag dock inte tycker om inom redigering är när man redigerar människor så att de ska se smalare ut, eller så att de ska få jätteslät och jätteblank hud, eller om man till och med ändrar ansiktsdragen. Visst kan man ändra lite på ljuset i ansiktet och redigera bort en finne som normalt inte brukar vara där, men ta bort ett födelsemärke som hör till personligheten? Själv tycker jag att det inte ser vackert ut, jag tycker det ser onaturligt ut, för ingen människa har ju en perfekt glänsande pärlemorhy.

På webbdesignen fick vi en länk (-->http://www.flicka.org/retusch_popup.html) till en bild där man fick se hur mycket tidningar brukar redigera bilder.

Efter redigering


Före


Ganska stor skillnad? Om ni vill se närmare på hur de har redigerat bilden så gå in på länken jag nämnde innan.
    

När jag gick genom portvalvet...

2010-09-19 | 20:11:17 | Kategori: Byggnader

... så fotade jag en bild jag sedan glömde bort. Som jag skrivit innan så har jag fotat så mycket i sommar att jag glömmer bort flera bilder! Jag bläddrade igenom min mapp från Paris idag och fann denna bild som jag tycker om. Jag öppnade den i photoshop och gjorde himlen lite mer tydlig och färgstark, och vips så blev bilden ännu mer iögonfallande (tycker jag i alla fall). Jag tycker nästan det ser ut som något man tagit från en dröm... och jag tänker på Narnia när jag ser den (hm... kan också vara för att jag för tillfället sitter och lyssnar på soundtrack från Narniafilmen xD)
Mer bilder på min underbara katt

2010-09-15 | 18:10:29 | Kategori: Djur
Att fota djur är något av det roligaste jag vet. De tänker aldrig att de måste vara perfekta framför kameran, de gör aldrig till sig, de bara är, och det blir vackert på bild. 
Vem kan segla för utan vind?

2010-09-12 | 08:47:10 | Kategori: Natur
Vem kan fota utan motiv?


Blå är min favoritfärg och jag har svårt för rosa

2010-09-08 | 21:20:57 | Kategori: Övrigt


Det är rätt komiskt ändå. När jag var liten var nog min favoritfärg guld... eller rosa, det växlade mellan guld och rosa. Nu för tiden undviker jag gärna färgen rosa och jag har i princip bara smycken i silver.

Har du någon favoritfärg?

Photoshop

2010-09-07 | 14:00:52 | Kategori: Tips!

Jag går nu en kurs på skolan som heter Webbdesign, och då håller vi bland annat på att lära oss mer om Photoshop (hihi, det innebär att jag fått ett photoshop cs4 på min dator = HAPPY Tove! :D). Jag provade då idag att redigera bilder på olika sätt som jag inte gjort förut. Jag vet inte riktigt om det blev bättre eller sämre, men egentligen finns det väl inget direkt rätt eller fel heller. Det jag provade på idag var mest övningar som handlade om att ge bilderna mer färg och kontrast.

Före:


Efter:


Prova gärna på att göra detta själv om du har photoshop, det är kul att mixtra med färger! Klicka på denna länk --> http://www.moderskeppet.se/photoshop/pocket/10.php så får du instruktioner om hur du ska göra. Moderskeppet.se är enligt mig en väldigt bra sida för de som vill lära sig använda photoshop! Jag har lärt mig det mesta där. De förklarar lätt hur man ska gå tillväga.
Här --> http://www.moderskeppet.se/grunderna/play/intro/ finns också en länk till videoavsnitt som du kan titta på om du vill lära dig grunderna i photoshop, det är GRATIS att titta på klippen!