Ingen inspiration

2011-09-23 | 09:54:13 | Kategori: Allmänt
Det är och kommer nog att vara rätt tomt här i bloggen ett tag framöver. Jag har ingen inspiration.

Mer bilder från Gotland

2011-09-14 | 14:33:19 | Kategori: Natur
I brist på nya bilder så lägger jag upp gamla. Här är några bilder från när jag var på Gotland i somras.


:(

2011-09-07 | 22:48:18 | Kategori: Allmänt


Jag kommer nog inte att vara så aktiv på bloggen en tid framöver. Jag har just börjat universitetet (digital medieproduktion!) så det är en hel del med det och så blev jag sjuk i samma veva. Så jag lär som sagt inte riktigt kunna fota på ett tag... det är dessutom jättedåligt väder ute och har varit det i flera dagar nu.

Hej svejs så länge!
 

Liten bildbomb på Casper

2011-09-02 | 17:49:31 | Kategori: Djur

Om man har världens sötaste katt hemma, varför inte tvinga honom att ställa upp som modell? Det gjorde jag idag och jag blev riktigt nöjd med bilderna.

Nu tänker jag berätta lite hur jag gjorde när jag fotade bilden. För vissa kanske det är väldigt uppenbart men kanske inte för andra. Jag berättar i alla fall om någon skulle vara nyfiken ^^

Jag använde mig av en gammal diabildskärm som bakgrund. Det som Casper ligger på är en bänk med fårskinn som jag snodde från min systers rum (hehe, jag hoppas hon inte har något emot det). Ljuset på bilden kommer från ett fönster som jag hade bakom mig när jag fotograferade. Sedan använde jag mig också lite av min reflexskärm för att reflektera ljuset mot Caspers ögon så att de skulle få en liten "glimt".

Något som man kan tänka på när man ska fotografera djur är att man ser till att vara i  ögonhöjd med dem, på samma "nivå". Misstaget jag gjorde i början när jag skulle fotografera djur var att jag stod rakt upp och ner, och fotade NER på t.ex. en kanin. Då såg kaninen bara ut som en liten svart lurvtuss nere på marken. 

Obs! Jag säger inte att det INTE går att fota ur fågelperspektiv också. Sådana bilder kan också blir bra, egentligen finns det väl inget om är fel. Det beror ju på vad man ska skapa för känsla i bilden :)

Behind the scenes


Jag var tvungen att använda en massa böcker under bänken för att den skulle hamna i samma höjd som bakgrunden, haha!

Brist på inspiration

2011-09-01 | 18:19:41 | Kategori: Natur


Halloj! Det har varit lite sämre uppdatering här på bloggen på senare tid. Det är för att jag inte har någon inspiration för tillfället. Det börjar bli höst vilket betyder att det snart är vinter (då har jag ofta brist på inspiration) och det tycker jag inte är roligt alls. Om jag fick bestämma skulle det vara sommar och vår alltjämt, haha, men det går ju inte...

Jag ska försöka att fota någon höstbild... jag måste bara vänta tills löven börjar få lite mer färger.

 Så länge får ni se en bild som jag har glömt bort! Jag fotade den i somras :)