Snödröm

2009-12-29 | 21:41:31 | Kategori: Natur

Fint, fint, fint väder idag! Så man måste ju bara UT och fota! :D Däremot var det kallt, kallt, kalllt! Jag höll på att förfrysa fingrarna när jag stod och fotade! Min kamera blev också lite trött i det kalla vädret :/ Men vissa bilder blev riktigt vintermysiga! :D

Tjejen på bilderna är min syster Sofi :)

Jag har märkt att bilderna blir lite korniga och av dålig kvalla när jag lägger upp dem på bloggen, beklagar det :/


Yes, it is a bird

2009-12-29 | 00:11:56 | Kategori: Djur

Här kommer bilden, som jag lovat! Hör och häpna, denna är helt oredigerad... om man inte räknar med att jag tagit bort en liten störande prick på bilden (en fluga). Som jag skrev i förra inlägget är bilden från Gotland. Ni ska veta att när jag fotade denna var jag lätt hysterisk. Objektivet som följer med till kameran (som jag hade då) går inte att zooma särskilt mycket med, och jag som är intresserad av djur vill väldigt gärna fota bra bilder på djur, t.ex. en fågel då, som här. Problemet med djur (speciellt vilda, och fåglar) är att det är svårt att komma nära! När jag såg denna fågel sitta på grenen i solnedgången, fick jag genast en bild av ett underbart foto, och jag var bara TVUNGEN att få till den där bilden! Så jag hukade mig ner med kameran i beredskap, sedan smög jag mig fram och gestikulerade ilsket åt de andra att hålla tyst så att de inte skulle skrämma iväg fågeln (jag kan bli riktigt ond om någon stör mig i mitt fotande ska ni veta xD). Men jag tog mig tillräckligt nära och lyckades ta några foton innnan fågeln flög iväg. Lycka! Ren lycka för mig! Ni ska se mig när jag lyckas ta bilder som jag är nöjd med!


God Jul

2009-12-26 | 12:44:31 | Kategori: Allmänt

Jag vill önska er alla en riktig God Jul! :D Nu på lovet har jag inte hunnit ladda upp så mycket bilder, för jag har ganska mycket annat för mig, men här kommer i alla fall ett julkort som jag gjorde en gång på en fotolektion när jag hade tid över. Jag tycker bilden är nästan för stilren och lite tråkig, men fin är den i alla fall ^^ Fotot på fågeln är från Gotland, sedan har jag redigerat på något vis... vet inte riktigt hur jag gjorde om jag ska vara ärlig. "Orginalbilden" kanske kommer upp senare på bloggen. Ha det så bra alla där ute så länge!


Vinterkyla

2009-12-18 | 15:22:41 | Kategori: Djur


Jag önskar er alla en God Jul! Nu har jag äntligen fått jullov!

Bilden är fotad för något år sedan, med min gamla digetalkamera ;) Det här var ett av de få tillfällena den gjorde mig stolt. Men jag ska säga att den protesterade och blinkade när jag riktade den mot så starkt solljus... Det är min hund Yo-yo på bilden ^^

Skogsväsen

2009-12-14 | 08:53:39 | Kategori: Natur


Jag vet att eftersom det snart är jul, så borde jag lägga upp lite mer juliga bilder, men jag har verkligen nästan inga bra sådana. Faktum är att jag inte fotar så mycket under vintern, utan mest under sommaren. Så här kommer en till bild från min favoritårstid! Jag har upptäckt att bilderna blir en anig korniga och så när jag lägger upp dem, men det är väl inte så mycket att göra åt...

Det här är nog en av mina favoritbilder, och det var ett slit med att få till denna bild ska ni veta! Jag ville fota en bild som skulle få en att tänka på väsen i de djupa, norrlänska skogarna. Har jag lyckats? Ganska bra, tycker jag :)

I alla fall, det första jag behövde för att kunna fota bilden var en person som vågade vara en dag med mig och min kamera, i skogen. Min underbara kompis Patrice ställde upp, och hon fick stå ut med bitska mygg och en pladdrande Tove som tvingade henne gå barfota i våt mossa i en tunn, vit klänning. Jag hade problem med att hitta ett bra ställe i skogen, som ligger vid mina morföräldras stuga, och vi gick runt och fotade på många olika platser. Inget tycktes bli särskilt bra, men så fann vi en perfekt liten effektfull glänta i skogen. Efteråt har jag redigerat bilden i photoshop. Jag gjorde den lite mörkare, skarpare, och la till små ljusprickar ;)

En känsla av frihet

2009-12-12 | 14:41:58 | Kategori: Porträtt

 

Fotad i somras på stugan, det bästa stället jag vet. Personen på bilden är min syrra :) Det var innan sommarlovet bilden fotograferades och jag ville förmedla en känsla av glädje och frihet, äntligen sommar! Jag låg ner på bryggan när jag fotade, jag tycker det är interesant med grodperspektiv. Dessutom ser man den härligt klarblåa himlen som saknar ett moln. Bilden är oredigerad ;)


Vintergatan

2009-12-11 | 16:53:59 | Kategori: Natur


Nu vid vintertider (även om det inte är så vintrigt ute nu) så tänkte jag lägga upp en lite mer vintrig bild :) Det är min gatan, fotad förra vintern. Gatan jag bor på blir faktiskt väldigt mysig när det är snö, för nuvarande ser den bara dyster och kall och grå ut, så jag får hoppas på snö! Ingen vinter utan några snöflingor, säger jag!

Lev din dröm

2009-12-10 | 21:05:03 | Kategori: Allmänt

Här kommer en ny bild! Även denna är fotad för ett ganska bra tag sedan, med min Canon EOS 1000D. Nu för tiden hinner jag inte fota så mycket, eftersom det är mycket i skolan, så det lär dröja ett tag innan jag lägger upp ”sprillans nya bilder”, men jag kan lova er att det kommer! ;)

Det som jag fotat är faktiskt en liten ring som jag hittade på en liten pryttelaffär. Ringen är egentligen till för att användas som en länk till ett halsband. Själv tyckte jag att det som stod på ringen vad så fint att jag var tvungen att köpa den. Just då gjorde jag det faktiskt för att ha den som smycke, men ganska snart fick jag idén om ett foto… 

Vad jag vill säga med bilden? Ja, det är inte så svårt att lista ut. Lev din dröm och låt inte andra människor få påverka den drömmen mot din vilja!


Skönheten i en morgon på stugan

2009-12-10 | 21:02:05 | Kategori: Natur


Här kommer, som jag lovat, bilden jag skrev om i förra inlägget. Det här är nog en av de bästa fotona som jag tagit, och det roliga är att det är taget med en enkel digetalkamera. Bilden har inte redigerats ett dugg heller, utan jag lyckades på något sätt fånga det mjuka och härliga ljuset på bilden.

Det var tidigt på morgonen och jag hade bestämt mig för att gå ut och fota, eftersom jag älskar mornarna på stugan. Det första jag möttes av var ett somrigt och välkomnande solljus. Det lyste på spindelnäten som var klädda med daggdroppar.

Jag hade problem med hur jag skulle fota, och ur vilken vinkel. De första bilderna blev inte bra, och till slut gjorde jag det så enkelt som att jag, utan att se efter hur det skulle bli, stoppade ner kameran i riset och tryckte på ”fotaknappen”. Här ser ni resultatet! Jag blev förvånad över det… och om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag lyckades. Flera av mina bra bilder brukar tillkomma av misstag faktiskt.


I ormens öga

2009-12-10 | 20:58:45 | Kategori: Djur

Här kommer en bild som jag fotograferat och redigerat! Visste inte riktigt vad jag skulle lägga upp för bild men det blev denna. Den är fotad för ganska länge sedan, förförra sommaren, på Skansen. Det som är kul med denna bild är att jag fotade den innan jag skaffade min så kallade ögonsten (systemkamera, min EOS 1000D), så denna bild är fotad med min enkla lilla digetalkamera som för det mesta vägrade att göra som jag ville. Men den hade sina stunder och med lite tålamod lyckades jag fota riktigt bra bilder. En av de bästa bilderna som jag fotat (enligt mig), har jag faktiskt tagit med min knaggiga digetalkamera. Jag kan lägga upp den bilden inom kort ;)

I alla fall, tillbaka till detta foto. Jag vet inte vad det är för sorts orm, men fin tycker jag att den är i alla fall. Är väldigt tacksam över att det blev en bra bild trots att jag fotade genom en tjock glasskiva. Oftast brukar också ljus speglas mot glaset och förstöra, men den här gången var det inget sådant. Det var bara att fota. Grundbilden fick dock en ganska tråkig och brun/gråaktig ton. Däremot var den kul att leka med och redigera. Det blev, som jag tycker i alla fall, ett väldigt häftigt resultat efter redigering i PS.  Jag la till lite effekt på ögat så att det skulle bli lite dramatiskt, eller hur man nu ska förklara det.


Välkommen till min nya blogg!

2009-12-10 | 18:10:49 | Kategori: Allmänt
Tjohej!

Detta är det första inlägget i min nya blogg. Jag har nämligen haft en innan också, men jag bestämde mig för att flytta hit istället, där jag kan göra mer.

Jag kämpar än så länge med att få till det hela så att det ska se bra ut, och jag har väl lyckats hyfsat? :) Men jag ska nog ändra bakgrunden som blev lite jobbig.

I alla fall. I denna blogg kommer jag inte skriva så mycket om vad jag gör på dagarna, eller vad jag åt till frukost, eller vad jag gick med för väska till skolan. Nej, den ska handla om mina foton. Jag har tidigare fått frågor av personer om jag haft någon hemsida där man kan titta på mina bilder, men det har jag inte. Därför bestämde jag mig för att göra en blogg där jag kommer lägga upp mina foton lite då och då. Jag kommer troligen att först lägga upp bilder som jag redan lagt upp på min förra blogg ;)